Gränslösa möjligheter med Finjas mur

Publicerad 2015-03-24

Finjas Gränslös lever verkligen upp till sitt namn. Tack vare blockens olika funktioner och den enkla men stabila monteringen går det att skapa unika objekt utifrån specifika behov och önskemål. Detta slog två grannar i Olofström fasta på och beslöt sig för att tillsammans bygga en lång, slingrande Gränslösmur längs sina villatomter. Tanken var att förena de båda tomterna och därmed skapa ett vackert, inbjudande och sammanhängande helhetsintryck.

Totalt rörde det sig om 70 meter mur som skulle byggas i skiftande nivåer, men tack vare de flexibla och lättmonterade blocken gick det omfattande projektet smidigt att genomföra. Gränslös är försedd med not och spont, vilket gör den snabb och enkel att montera samtidigt som stabilitet skapas. Resultatet blev till stor belåtenhet och grannarna har nu en underhållsfri mur med tålig yta i färdigt skick.

Gemensamt bygge – dubbel glädje
Att valet föll på Gränslös beror främst på de smarta och lätta komponenterna som gör det möjligt att enkelt laborera med både form och färg. Att dela en skapande process är dessutom ofta både givande och roligt, något som grannarna Tomislav Skoric och Kim Tingstedt håller med om.

– Blocken är ihåliga, vilket gör dem kolossalt lätta att greppa och hantera. Noten och sponten gör monteringen snabb, så när vi väl hade marken i våg gick det kvickt och lätt att bygga muren. Tack vare ändblocken blev det i princip ingen kapning heller. Vi fyllde med singel och det enda vi göt var stolparna. Murkrönen limmades med stenlim. Vi är jättenöjda med resultatet och en extra bonus är att jag har lärt känna min granne bättre, säger Tomislav Skoric.

Obegränsade utföranden och ändamål
Finjas Gränslös är så mycket mer än en traditionell trädgårdsmur och kan användas till nästan vad som helst och utformas efter specifika behov och önskemål. Gränslös kan byggas fristående, med eller utan pelare, men även användas som stödmur.

Uppförandet i Olofström är bara ett av många vackra och funktionella objekt byggda med Gränslös. Med radieblocken skapas enkelt runda hörn och det går att bygga både högt och lågt, långt eller kort – allt är möjligt och bara fantasin sätter gränsen.

– Här visar vi verkligen murens förmåga att förena och bidra till kreativitet och skaparglädje. Med Gränslös blir det både enklare, roligare och bestående, säger Gull-Britt Jonasson, vd på Finja.

Gränslös 3
Gränslös 4
Gränslös 5