Gör det själv med betong

Publicerad 2015-06-30

Betong är ett av världens äldsta och viktigaste byggmaterial. Det är hållbart, starkt och lätt att använda. Överallt i vår vardag möts vi av betong; på vägar, broar och i hus. Materialet må vara mest känt för att vara grovt och bastant men faktum är att det går alldeles utmärkt att skapa både små och detaljerade verk av betong. Variationsmöjligheterna är oändliga och du kan enkelt skapa personliga föremål som varar livet ut.

Ny inspirerande broschyr
Finja har tagit fram en broschyr till dig som själv vill prova att gjuta i betong men även för dig som har lite erfarenhet av materialet och vill utveckla din teknik, få fler idéer och inspireras till nya projekt. Är du trädgårdsintresserad har du mycket att vinna på att bekanta dig med betongens alla möjligheter och fördelar då det går utmärkt att gjuta exempelvis krukor, fågelbad och plattor.

– På Finja värnar vi om betong i alla dess former och genom våra göra det själv-beskrivningar önskar vi visa på materialets bredd och ge exempel på härliga, användbara föremål att gjuta. Syftet med denna generella broschyr är att skapa en övergripande förståelse för betong, men framförallt lust att själv utforska och skapa, säger Veronica Jensen på Finja.

Finja arbetar kontinuerligt med nya idéer till gör det själv-beskrivningar som ska inspirera till kreativt arbete med betong och murverksprodukter. Här finns både lätta projekt för nybörjaren och lite större utmaningar för den som murat och gjutit tidigare.