Finja satsar på EPS-betong i plastsäck

Publicerad 2019-01-15

Finjas torrbruk i plastsäck blev en omedelbar succé. De fuktsäkra förpackningarna som ger längre hållbarhet och lägre miljöpåverkan uppskattas av marknaden. Finja går därför vidare och lanserar produkter för lättviktsuppfyllnad av golv, EPS-betong, i dessa slitstarka plastsäckar. När företagets nya produktionslinje nu tas i bruk innebär det en fördubbling av kapaciteten. Även produktens hållbarhet fördubblas.

Finja tillhandahåller ett sortiment av EPS-betong, tre produkter med olika egenskaper. EPS-Betong är en isolerande lättviktsuppfyllnad som fungerar både inom- och utomhus. Den är dessutom dammreducerad, pumpbar och lämplig under golvvärme. EPS-Betong Varm passar särskilt bra vid uppfyllnad av viktkänsliga bjälklag, i oisolerade källarutrymmen och på ojämna underlag. Är det ont om tid är EPS-Betong Kvick att föredra då den torkar snabbt.

– Vi satsade tidigt på EPS-betong och att nu kunna ta vårt golvsortiment ett steg vidare genom att både dubbla kapaciteten och leverera dem i praktiska och miljövänliga plastsäckar känns såklart jättebra, säger Patricio Villarroel, vd på Finja Betong. 

EPS-betong i plastsäck