Finja Betongs populära Mursystem Exakt utökas med nytt vinterbruk

Publicerad 2021-11-11

Finja Betongs Mursystem Exakt har varit en succé från start. Det precisa och tidseffektiva mursystemet har nu fått tillökning i form av ett smidigt murbruk färdigt att användas vintertid. Den nya produkten, Murbruk Exakt Vinter, är framtagen för att förlänga säsongen och underlätta murningsarbeten under den kalla perioden av året.

Genom att redan vid tillverkning blanda i fryspunktsnedsättande tillsatsmedel slopas flera moment ute på byggarbetsplatsen och muraren behöver inte oroa sig för minusgrader utan kan fokusera på att få jobbet gjort – exakt så enkelt.

– Anledningen till att vi väljer att lansera en vintervariant av vår uppskattade produkt Murbruk Exakt är att vi har identifierat ett behov och för att vi önskar möjliggöra en ännu enklare murningsupplevelse. Särskilt entreprenörerna hoppas vi kommer glädjas åt att slippa tänka på frostskydd och i stället kunna mura på, även när temperaturen faller, säger Finja Betongs VD Gull-Britt Jonasson.

Samma goda egenskaper
Det nya vinterbruket fungerar precis som systemets ursprungliga murbruk. Enda skillnaden är att det går att arbeta med produkten ned till –10 °C, förutsatt att ordinarie vinteråtgärder vidtas. I övrigt har de båda produkterna identiska egenskaper, vilket innebär att även nykomlingen har en lättflytande konsistens för enkel och snabb applicering

Komplett mursystem
Mursystem Exakt består sedan tidigare av fyra smarta komponenter och tillskottet innebär att det nu innefattas av två sorters tunnfogsbruk avsedda att användas med en tillhörande praktisk murlåda.

Utöver dessa delar ingår ett högisolerande lättklinkerblock med jämn yta, matchande glasfiberarmering på rulle samt ett grundelement som effektivt bryter köldbryggan. Om så önskas går det även att få harmonierande balkar.

Murbruk Exakt Vinter 1
Murbruk Exakt Vinter 2
Murbruk Exakt Vinter 3
Murbruk Exakt Vinter 4
Murbruk Exakt Vinter 5