Finja Betong lanserar nytt digitalt verktyg för beräkning av material till trädgårdsmur

Publicerad 2020-09-08

För den som vill ha något beständigt, underhållsfritt och vackert i eller kring sin trädgård är en murad och putsad trädgårdsmur det rätta valet. Kanske önskas en murad stödmur som stöd mot en rabatt eller slänt eller en friliggande mur som avskiljare mot grannen. Med Finja Betongs nya digitala verktyg, en produktväljare och mängdberäknare för trädgårdsmurar, går det snabbt och enkelt att få rätt material i rätt mängd till just ditt byggprojekt.

Produktväljaren rekommenderar och mängdberäknare Finjas produkter såsom murblock, mur- och putsbruk samt alla de tillbehör som behövs för att bygga en mur. Alla produktmängder kan vid behov manuellt justeras innan de med ett klick läggs i en nedladdningsbar inköpslista som kan skrivas ut eller mejlas till närmaste återförsäljare för inköp.

Murväljaren är väldigt enkel att använda och utgår från 4 steg.

  1. I det första steget anges vilken typ av mur som ska byggas; friliggande mur eller stödmur.
  2. I steg två anges de mått muren ska ha i respektive sektion.
  3. I det tredje steget ges praktiska instruktioner om hur murning och putsning går till i form av arbetsanvisningar, bilder och filmer.
  4. I sista steget presenteras en sammanställning med de rekommenderade produkterna och mängd. Härifrån kan produkterna sedan läggas i inköpslistan.

För att göra det ännu lite enklare för den som ska bygga har vi tagit fram rörliga arbetsanvisningar som visar hur muren kan byggas ovan och under mark beroende på murens höjd samt en film som visar hur muren putsas. Du hittar filmerna i verktyget på finja.se.

– Finja har tidigare lanserat produktväljare för både golvavjämning och för produkter vid badrumsrenovering. Murväljaren är det allra senaste tillskottet till de digitala verktygen och vi hoppas att detta, liksom övriga beräkningsverktyg, ska bli uppskattade och till stor hjälp. Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla vår webbplats och dess funktioner för att göra det enkelt för våra användare att hitta rätt produkt och information och även inspiration, säger Bengt Widstrand VD på Finja Betong.

……………………………

Finja Betong fokuserar på murat och putsat byggande och är en rikstäckande leverantör av byggmaterial. Produktutbudet är omfattande och konceptlösningar erbjuds inom allt från block, torrbruk, golvavjämning, fix och fog, fasadputssystem, cellplast och grundelement. All vår tillverkning är närproducerad då vi har produktionsanläggningar på flera platser i Sverige.

Murväljare 1
Murväljare 2
Murväljare 4
Murväljare 3
Murväljare