Björn bygger bo – Torrbruk i plastsäck

Publicerad 2018-06-25

Finjas populära serie Björn bygger bo har utökats med ännu en film. Denna gång får tittarna bekanta sig ytterligare med företagets nya torrbrukssäckar gjorda av plast. Fokus i den informativa kortfilmen ligger på förpackningarnas fördelar och positiva inverkan på miljön men även den ekonomiska aspekten lyfts fram.

– Plastsäckarna är slitstarka, tåliga och fuktsäkra, vilket bland annat leder till att färre säckar tvingas kasseras, men de är även enklare att källsortera då de är 100 procent återvinningsbara. Dessutom släpper de ut en mindre mängd koldioxid i samband med tillverkning. En klassisk win-win-situation helt enkelt, säger Björn Christiernsson.

Att säckarna står emot både fukt och vatten och dessutom tål tuffa tag utan att revor eller hål uppstår gör att de kan förvaras en längre tid utomhus utan att täckas och utan att förstöras av väder och vind. På så vis frigörs även förvaringsutrymme inomhus samtidigt som svinnet blir mindre och tid som tidigare har lagts på att frakta bort oanvända säckar samt inhandla nya kan nu läggas på annat.

– Säckarna bidrar till att torrbruket får en fördubblad lagringstid. Att de kan transporteras och lagras öppet är även det en stor fördel som underlättar hanteringen på alla byggen, säger Veronica Jensen på Finja. 

Björn bygger bo Plastsäck 1
Björn bygger bo Plastsäck 2
Björn bygger bo Plastsäck 3