Årets största branschnyhet är här!

Publicerad 2015-02-24

Dra, rulla, lägg - Exakt så enkelt är det. Finja presenterar Mursystem Exakt, en innovation som ger en murningsupplevelse utöver det vanliga. Systemet och den enkla arbetstekniken kommer att spara dig mycket tid och kraft.

Mursystem Exakt består av fyra smarta komponenter. Varje del, från de exakta blocken och den flexibla murlådan, till det smidiga murbruket och den innovativa armeringstekniken, ger en mycket enkel och exakt murningsupplevelse.

Se filmen om Mursystem Exakt på www.youtube.com/finjatube

Våra lägsta U-värden
Mursystem Exakt ger förutsättningar för underhållsfria väggar ovan och under mark. Dessutom kan du få U-värden så pass låga som 0,12 W/m2 K. Resultatet blir välisolerade, hållbara och precist murade byggnader som är de bästa möjliga underlagen för vackra och tåliga putsfasader. Ett klokt val till extra varma och trygga villor, skolor och idrottshallar till exempel.

Komponenterna bildar ett komplett system

Isolerblock Exakt
Mura med block som har låg vikt och är tillverkade med stor precision. Den starka limfogen mellan cellplasten och lättklinkern ger blocken rejäl styrka. Isolerblock Exakt finns i breddmåtten 290, 350 och 400 mm med tillhörande hörn- och avslutsblock.

Murbruk Exakt
Tunnfogsmura med minimal bruksåtgång där fogen är cirka 3 mm. Bruket är lättflytande vilket gör det smidigt att arbeta med. Resultatet blir tunna och starka fogar med hög vidhäftning.

Murlåda Exakt
Applicera snabba och följsamma murbrukssträngar i rätt mängd. Bottenluckan är förslutningsbar och gör förflyttning av murlådan enkel. Den justerbara spridarplåten kan anpassas på höjden och efter stötfogsfri sträng- eller fullfogsmurning.

Armering Exakt
Armera enkelt och snabbt med den starka glasfiberarmeringen som har låg vikt och lätt rullas ut. Armeringen överlappas enkelt i hörn och kapas snabbt med kniv. Armering Exakt är anpassat till bredderna på Isolerblock Exakt.

– Det är med stor glädje som vi stolt presenterar Mursystem Exakt. Användaren upplever ett helt nytt sätt att mura på som är enklare, snabbare och mer effektivt. Med Mursystem Exakt tar vi ett stort steg framåt och bidrar till att utveckla det moderna murandet, säger Gull-Britt Jonasson, vd på Finja.

Mursystem Exakt 2
Mursystem Exakt 1
Mursystem Exakt 3