​Komplett garageprojekt förstärks med AR

Publicerad 2020-12-09

Finja Betong har sedan tidigare över 50 kompletta DIY-projekt med ritningar, arbetsanvisning och materiallista på sin hemsida. Nu utvecklar man några av dessa ytterligare med augmented reality, AR, och lanserar ett murat och putsat dubbelgarage.

Med AR möjliggörs för kunden att digitalt placera garaget på sin tomt, för att därefter vända och vrida på det och till och med gå in i byggnaden för att uppleva hur det kommer att bli med till exempel ett garage på tomten.

Sedan tidigare har Finja Betong lanserat ett attefallshus med tekniken och nu kommer nästa byggnad i vad som förväntas bli en serie av olika AR-objekt från företaget.

Ett murat och putsat garage är den perfekta platsen för både bil och fritidsverksamhet. Finja Betongs AR Garage placeras enkelt på plats och ger dig en god bild över hur det kommer se ut när det väl är färdigbyggt.

Garaget finns även med tillhörande rörliga arbetsanvisningar som steg för steg tar dig igenom hela bygget. Därtill finns även ritningar och kompletta materiallistor för totalt tre olika varianter på garage.

Önskar du hellre konstruera ditt eget garage har Finja Betong en digital produktväljare och mängdberäknare för byggnader. Genom att i detta digitala verktyg ange varje byggnadssektions parametrar, såsom öppningar, längd och höjd ger verktyget dig korrekt mängd block, bruk och puts samt passande tillbehör. Med verktyget går det att räkna fram materialmängd för både isolerade och oisolerade byggnader samt en kombination av de båda.

– Våra digitala verktyg ger ett bra stöd och god hjälp åt både privatpersoner och entreprenörer när det gäller planering av murade och putsade ny- och tillbyggnationer. Med våra AR-objekt gör vi det möjligt att tidigt i byggprocessen få en bild av hur din tomt kommer utvecklas med din nya byggnad, säger Bengt Widstrand, VD på Finja Betong

……………………………

Finja Betong fokuserar på murat och putsat byggande och är en rikstäckande leverantör av byggmaterial. Produktutbudet är omfattande och konceptlösningar erbjuds inom allt från block, torrbruk, golvavjämning, fix och fog, fasadputssystem, cellplast och grundelement. All vår tillverkning är närproducerad då vi har produktionsanläggningar på flera platser i Sverige.

Komplett garageprojekt förstärks med AR