​Finja Betongs nya digitala verktyg räknar ut materialmängd för ditt nästa byggprojekt

Publicerad 2020-11-05

Finja Betongs satsning på digitala verktyg fortsätter. Nu lanserar företaget en produktväljare och mängdberäknare för byggnader. Med verktyget får användare hjälp att beräkna mängden lättklinkerblock, murbruk och puts för både oisolerade, isolerade och helt isolerade byggnader.

I verktyget anges och beräknas varje väggsektion för sig och du bygger upp din byggnad sektion för sektion. Därefter räknas korrekt mängd murbruk, murblock och puts ut för din byggnad. Det nya digitala verktyget är integrerat med Finja Betongs inköpslista, en digital materiallista som enkelt skrivs ut eller mailas till en återförsäljare där offert för projektet kan ges. På detta vis får användare av verktyget både hjälp med materialberäkning och produktlistning på ett enkelt och överskådligt vis.

Produktväljaren och mängdberäknaren för byggnader är det senaste tillskottet i en växande digital verktygslåda som Finja Betong utvecklat de senaste åren. Sedan tidigare finns liknande verktyg för golv, badrum och olika varianter av trädgårdsmurar.

Till de digitala verktygen har Finja Betong även tagit fram flera rörliga arbetsanvisningar: Animerade 3D-filmer som steg för steg visar hur man murar och putsar exempelvis ett hus, ett garage eller en trädgårdsmur.

– Vår satsning på digitala verktyg har ett klart syfte och det är att underlätta för våra kunder. Med dessa verktyg kan du enkelt skaffa ett underlag för ditt byggprojekt samtidigt som vi även kan ge dig hjälp att välja rätt produkt. Verktygen ger dig professionell hjälp, direkt i din mobiltelefon, surfplatta och dator. Tillsammans med våra rörliga arbetsanvisningar erbjuder vi en heltäckande guide för murat och putsat byggande, säger Finja Betongs VD Bengt Widstrand.

Produktväljaren och mängdberäknaren för byggnader, ger ett mängdningsunderlag för den färdiga konstruktionen. Verktyget utför ej konstruktionsberäkningar. Verktyget lämpar sig därför väl för den som har en färdig konstruktionsritning och är i läge att mängda byggmaterial för att beställa via återförsäljare eller få en offert av återförsäljare eller entreprenör.

……………………………

Finja Betong fokuserar på murat och putsat byggande och är en rikstäckande leverantör av byggmaterial. Produktutbudet är omfattande och konceptlösningar erbjuds inom allt från block, torrbruk, golvavjämning, fix och fog, fasadputssystem, cellplast och grundelement. All vår tillverkning är närproducerad då vi har produktionsanläggningar på flera platser i Sverige.

Produktväljare för byggnad