Gör en betongskylt med ditt husnummer

Gjutet i betong blir husnumret en unik och hållbar dekoration till ditt hus samtidigt som det underlättar för ­besökare att hitta rätt. Genom att skapa det själv får du det snyggaste och definitivt mest personliga husnumret på gatan. Det står sig dessutom väl mot både väder och vind under lång tid framöver. Se filmen som visar hur du gjuter din egen husnummerskylt genom att bläddra bland bilderna till vänster.

Produkter utan bild i listan längre ner ingår inte i Finjas sortiment.

Verktyg

Följande produkter ingår inte i vårt sortiment men behövs i DIY-projektet

Bygg och förbered formen

Lägg ut siffrorna spegelvänt på formbotten och markera var de ska sitta.

Förborra och skruva försiktigt ihop formens delar med 30 mm långa skruvar. Börja med långsidorna mot formbotten och därefter gavelsidorna mot långsidorna och formbotten.

Fäst siffrorna mot formbotten med Våtrumssilikon och lägg en silikonfog runt dem samt i kanterna på formens insida. Stryk ett tunt lager olja i hela formen. Torka rent och se till så att ingen flytande olja förekommer.

Gjut

Blanda Finbetong enligt anvisningarna på förpackningen. Häll bruk i ­formen och tryck ner det ordentligt runt siffrorna och längs kanterna.

Fyll halva formen och lägg i fasadnätet. Häll därefter i resten av betongen och knacka upprepade gånger på dess utsida för att bli av med luftbubblor.

Täck formen med plastfolie och låt vila ett dygn. Lyft sedan plasten och vattna betongen rikligt. Lägg tillbaka plasten och vänta ytterligare två dygn.

Avforma

Lossa skruvarna och knacka försiktigt bort formen när betongen har torkat helt.

Ta bort pappresterna från siffrorna. Slipa vid behov kanterna med sandpapper.

Vad inspirerar dig?

Välj mindre bokstäver och gjut familjens namn, husets namn eller helt enkelt ”Välkommen”.

Ta gärna en bild och mejla Finja, info@finja.se, för att få ditt verk publicerat på hemsidan

Tips!

Mura in det gjutna husnumret i din trädgårdsmur