Gjut betongägg

Det går att gjuta allt möjligt i betong och en särskild rolig grej är ägg då deras olika form och storlek framhävs.Lagom till påsk tänkte vi därför bjuda på lite inspiration och en enkel beskrivning över hur du går till väga för att skapa dekorativa prydnadsägg i betong. Antingen behåller du äggen som de är, med den vackra grå ytan, eller målar och dekorerar utifrån säsong och önskemål.

Produkter utan bild i listan längre ner ingår inte i Finjas sortiment.

Följande produkter ingår inte i vårt sortiment men behövs i DIY-projektet

1. Förberedelser ägg

Gör ett litet hål i botten av ägget med hjälp av en kniv, var försiktig så att skalet runt omkring inte spricker. Häll ut innehållet (spara och gör en god sockerkaka till kaffet). Skölj ur det tomma äggskalet och placera skalet med hålet vänt uppåt i en äggkartong.

Gjuta ägget

1. Blanda betong enligt anvisningarna på förpackningen. Använd munskydd och plasthandskar.
Tips! Reglera konsistensen på betongen genom att tillsätta lite mer vatten eller bruk, beroende på om du önskar få den mer lätt- eller trögflytande. Betongen är klar när den upplevs som en gröt.

2. Använd en sked och fyll skalet med betong. Skaka försiktigt på ägget så att bubblorna i betongen försvinner och fyll på med mer betong. Upprepa tills ägget är fyllt med betong.

3. Låt ägget stå och härda i 48 timmar och knacka sedan bort skalet.

4. Nu är betongägget klart och kan dekoreras efter behag och humör. Vi har valt att dekorera med bladguld.

Gjut betongägg och ta med som gå-bort
present eller dekorera påskbordet med betongägg och fjädrar.

Ta gärna en bild och mejla Finja, info@finja.se, för att få ditt projekt publicerat i våra digitala kanaler.