Grund

 • På Finja har vi dels egenutvecklade grundelement och dels inom byggbranschen klassiska varianter som I-, L- och U-element. Vad du bör välja beror främst på byggnadens fasad och stomme. Vid grundläggning av ytterväggar med Isolerblock Exakt är Exakt-elementet det främsta alternativet. Detta då båda komponenterna ingår i vårt innovativa Mursystem Exakt och elementet dessutom finns i blockets alla bredder. Givetvis fungerar Exakt-elementet även väl till väggar murade med andra sorters isolerblock samt till prefabricerade sandwichelement.  

  Garage-element, med förhöjd sockel, är vårt senaste grundelement, framförallt framtaget för att användas vid nyproduktion av garage men det passar även väl till maskinhallar, stall, förråd med mera. Elementet tillverkas av hög cellplastkvalitet och dess utvändiga sockel har en borstad yta av fiberbetong medan den invändiga hindrar fukt från att tränga upp i ytterväggen. Montering av Garage-element sker enkelt och underlättas av att produkten även finns som ytterhörn. 

  Vårt tredje kraftfulla grundelement heter Unikon och används exempelvis vid nyproduktion av villor, mindre kontor och förskolor. Elementets inre stående cellplastdel anpassas efter ytterväggens bredd och Unikon fungerar till tegel-, puts- och träfasad, oavsett om stommen är murad eller i trä.

  Utöver själva elementen har vi även de tillbehör som behövs för att fixera dessa samt armering för ingjutning i betong. 

  grund.png

 • Broschyrer och arbetsanvisningar


   

 • Produkter


   

Produkten har lagts till i inköpslistan