Grund, Cellplast

  • En gedigen grundplatta är en förutsättning för en hållbar byggnad. Detta har vi på Finja tagit fasta på och under åren har vi utvecklat ett antal olika element för trygga och energisnåla grunder. Välj mellan Exakt- och Unikon-element som båda effektivt bryter köldbryggan och ökar komforten i byggnaden eller Garage-element med dess förhöjda sockel som hindrar fukt från att tränga upp i ytterväggen. Givetvis har vi även mer traditionella element som I-, L-, och U-element, alla med fiberbetong och borstad yta.

  • Grund, cellplast


  • Våra produkter av cellplast har som främsta syfte att isolera mot värme och kyla och har ett flertal användningsområden, däribland isolering av grunder, tak, källarväggar och krypgrunder samt tilläggsisolering av väggar. De är både fukt- och mögelsäkra, kapillärbrytande och åldringsbeständiga. Isoleringsskivorna har även låg vikt vilket gör dem lätta att lyfta, kapa och montera. Tryckhållfastheten är genomgående hög men produkterna finns i ett antal kvaliteter och valet anpassas utifrån rådande behov.

    Hos oss finner du även de tillbehör som behövs för att grundelement och isoleringsskivor ska kunna monteras och fästas i varandra. Vårt breda utbud rymmer också produkter för dränage och vi har ett komplett sortiment för dränering av källarväggar vid namn Finja Drän, bestående av cellplastskivor med stor dräneringskapacitet och god isolerande effekt samt dränstick, fiberduk, dukstift och avslutningslist.

  • Grund.jpg

  • Dokument