Projekt – Gjuta grund

 • Finja tillverkar och levererar kompletta grundsystem med grundelement för alla typer av byggen och tillbyggen, så som villa, garage, industribyggnad, skolor eller kontor och för olika markförhållanden. Grundelementen har en vacker och färdig yta av borstad fiberbetong som inte behöver efterbehandlas.

 • Se när Björn gjuter grunden till sitt attefallshus


  Se Björn Christiernsson snabbt och smidigt gjuta grund med Mursystem Exakt som kompletterats med Exakt Grund för maximal isolering som en del av hans attefallshus.


   

 • Vilket grundelement ska man då välja?

  Beroende på fasad/stomme blir valet enklare, en murad vägg av isolerblock står stadigt på en grund av vårt unika, egenutvecklade Exakt-element som genom sina tekniska egenskaper är Finjas bästa alternativ för en stabilare och energisnålare grund och passar utmärkt till mursystem Exakt.

  Unikon-elementet används exempelvis vid nyproduktion av villor, mindre kontor och förskolor. Elementets inre stående cellplastdel anpassas efter ytterväggens bredd och fungerar till tegel-, putsoch träfasad, oavsett om stommen är murad eller i trä.

  Finjas nya Garage-element är speciellt framtaget till just garage.

  Naturligtvis har vi även inom byggbranchen klassiska varianter som L-, U-, I- och F-element.

   

 • Exakt-med-grund.jpg

 • Exakt-element

  Exakt-element med borstad fiberbetong används vid grundläggning till ytterväggar med en kärna av isolering och fungerar väl till villor och större isolerade byggnader med väggar murade med alla sorters isolerblock samt till prefabricerade sandwichelement. Mursystemet Exakt passar perfekt med grunden.

  Läs mer om Exakt-element
  Se när Björn gjuter grunden till sitt attefallshus

   

 • Grund-L-element.jpg

 • L-element

  Storsäljaren L-element med borstad fiberbetong på ytan används vid nyproduktion till t.ex. garage, villor, kontor, och industribyggnader. L-elementen monteras enkelt på en plan och komprimerad yta och möjliggör plan avschaktning.

  Läs mer om L-element

   

 • Garageelement.jpg

 • Garage-element

  Speciellt framtaget för just garage är vårt nya Garage-element med borstad yta av fiberbetong och förhöjd sockel. Elementet tillverkas av hög cellplastkvalitet och den invändiga sockeln hindrar fukt från att tränga upp i ytterväggen. Montering av Garage-element sker enkelt och underlättas av att produkten även finns som ytterhörn.

  Läs mer om Garage-element