ENG
frågor & svar   |    sök återförsäljare   |    lediga tjänster   |    åf-sidor   |    e-handel    |    pressrum

Pressmeddelande

Finja placerar Sveriges första prefabricerade skateboardramp i Vinslöv.

Efter en förfrågan från Hässleholms kommun och önskemål från traktens skejtare började Finja som första svenska tillverkare arbetet med att ta fram en ramp i betong. Utvecklingsarbetet har kommit en bra bit och den andra prototypen som togs fram, en så kallad miniramp, invigs i Vinslöv måndag 16 augusti av Gull-Britt Jonasson, VD på Finja, och Urban Widmark, kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm.

Rampen som är gjuten på fabriken i Finja är den första i Sverige som är tillverkad på detta sätt.

Skateboardrampen i Vinslöv ingår i Hässleholms kommuns samlade satsning på fritidsaktiviteter för ungdomar. Ambitionen är att även andra tätorter så småningom ska få liknande ramper. Det är sedan tidigare klart att en skateboardpark kommer att placeras i Stadsparken i Hässleholm.

Finja AB har varit mycket tillmötesgående i det här arbetet. De har anpassat sig till både skateboardföreningens och kommunens önskemål, och resultatet har blivit oerhört bra, säger kommunalråd Urban Widmark (M).

Ungdomarna i Vinslöv blir de första i Hässleholms kommun som får en egen skateboardramp. Vi satsar aktivt på alla våra tätorter och vill att hela kommunen ska leva, säger kommunalråd Lars-Göran Wiberg (C).

En betongramp har mängder av fördelar, förutom de uppenbara, hållbara så är ljudnivåerna på denna ramp betydligt lägre än ramper i andra material. Vi kommer dessutom att tillsätta titandioxid i ramperna när vi börjar serietillverka dem, vilket bryter ner luftföroreningar, säger Gull-Britt Jonasson, VD på Finja.

 

 

 


FaceBook!  Twitter!  LinkedIn!     Följ Finja

Publicerad: 2010-08-19     Uppdaterad: 2010-08-24

../style/image/show-prev.gif   ../style/image/show-next.gif

Samtliga texter och bilder är fria att publicera så länge som de åtföljs av en hänvisning till www.finja.se.