ENG
frågor & svar   |    sök återförsäljare   |    lediga tjänster   |    åf-sidor   |    e-handel    |    pressrum
Skip Navigation Links.

Pressmeddelande

Finja Betong tar första steget i skapandet av ett ”Betongens Hus” - köper fastigheten Ekeh

Finja förvärvar den anrika fastigheten Ekehus med tillhörande Ekbacka Krog i Hässleholm. Förvärvet är första steget i förverkligandet av ett Betongens Hus, ett levande ställe där betongen får fritt spelrum och som ger besökaren chansen att upptäcka materialets både väntade och oväntade möjligheter. Restaurangverksamheten drivs vidare i samma regi som tidigare.

Visionen om ett Betongens Hus har länge funnits hos Finjas VD Gull-Britt Jonasson. Hon har sett att det finns ett stort behov av att förmedla betongens mjuka värden och hon vill därför skapa ett forum för detta.

I de inledande planerna finns tankar om att låta innovativa arkitekter skapa inspirerande miljöer i huset, att upplåta trädgården till konstnärers tolkning av materialet och att visa upp ett inspirerande showroom. Gull-Britt Jonasson hoppas att huset kommer användas flitigt, dels för Finjas egna kundaktiviteter, dels hoppas hon också kunna locka företag och andra verksamheter att förlägga sina konferenser och kick-offer här.

- Genom att använda huset kommer människor i närkontakt med betongen och kan själva uppleva dess inneboende mjuka värden. Vi vill ge folk möjligheten att upptäcka betongens sanna väsen, säger Gull-Britt Jonasson.

Betongen med alla dess uttrycksformer har fått ett oförtjänt tråkigt rykte. Många har vuxit upp med miljonprojektens grå betong, men hos de yngre generationerna har betongen fått ett uppsving.

- Hos yngre människor är det idag trendigt med betong. Många som ska köpa hus ser fördelarna med lättskötta, driftsnåla betonghus och stenens oändliga möjligheter till utformning, säger Gull-Britt Jonasson.

 

Ekehus historia

Ekehus byggdes 1914 av byggherre Per Pettersson, Mellan Grevie i Skåne, kallad ”Kjårke-Pitter” som, enligt uppgift, skapade sin herrgård av material som blev över när han byggt Hässleholms kyrka. Först var Ekehus privatbostad åt byggherren. År 1947 startade restaurangverksamheten som sedan dess varit ett kärt ställe för Hässleholmsbor att fira sina högtidsdagar på.

 

 FaceBook!  Twitter!  LinkedIn!     Följ Finja

Publicerad: 2006-01-12     Uppdaterad: 2009-06-03

  ../style/image/show-next.gif

Samtliga texter och bilder är fria att publicera så länge som de åtföljs av en hänvisning till www.finja.se.